19-27 sept - 2015

Åkebakkveien 16

 

NÅR:     Åpning lørdag 19 september kl.12.00! (2015)

HVOR:  D6 i Ås

 

Det som tidligere har gått under betegnelsen "høyskolen", har skiftet navn til Norges miljø- og biovitenskapelige universitet, NMBU. Dette er veldig synlig i form av nye veier, nye bygg, omstruktureringer, ny profil etc.

Mye av det gamle rives ned, for å bygge nytt. Endringene som foregår fortjener en kunstnerisk markering.

 

Prosjekt «Åkebakkveien 16» er et kunstprosjekt som tar utgangspunkt i et hus som nå er revet i forbindelse med ombyggingen av NMBU. Huset har tidligere vært tilknyttet Norges Landbrukshøyskole både som bolig og til forskningsbruk. Da vi overtok huset, var det tomt og sjelløst.

 

Prosjektet startet med at fem kunstnere* skulle dekorere hele huset innvendig. Det var et mål å gi huset en verdig avslutning før det skulle rives, og ta vare på noe av minnene. Vi ønsker en form for kulturminnebevaring med et noe moderne preg og nostalgisk tvist.

 

Ettersom tiden vi hadde på selve huset var begrenset og lerretet vi skulle male på var rivningsklart, ble tilnærmingen til prosjektet mer spontan og løsere i snippen.

Kunstnerne fikk ikke noe føringer på hva de kunne gjøre, briefen var grei; gi Åkebakkveien 16 en verdig avslutning.

 

Prosessen, elementer fra huset, og deler av veggmaleriene stilles ut på D6 i Ås i to helger i september.

 

Det vil også være mulig å få kjøpt Åkebakkveien 16 trykk i et veldig begrenset opplag av hver enkelt kunstner.

 

Kontakt: info@aa16.no

 

KJØP DE SISTE VERKENE FRA UTSTILLINGEN HER

Meld deg på : Facebook event

*Kort om kunstnerne:

Martin Mauseth Hvattum er illustratør med base i Oslo. Han er utdannet ved Academy of Art University i San Francisco, og jobber i dag som lærer ved deres nettcampus. Martin har variert bakgrunn, og jobber med ett bredt spekter av prosjekter. Alt fra barnebøker, reklame materiell, undervisningsbøker til spillproduksjon. I tillegg har han hatt kunstutstillinger ved diverse gallerier både i Norge og USA. Martin er en av grunnleggerne bak det kreative huset "Blank space" i Oslo.

 

 

Liz Ramsey er også grunnlegger av "Blank Space. I tillegg til å ha to BFA grader i kunst (Illustrasjon og billedkunst), bruker Liz dagene til å være aktiv og initiativrik innen kulturlivet. Hun har jobbet i alle deler av kunstverdenen, fra undervisning til modellering, fra studiotekniker til galleriassistent.

 

 

David Stenmarck er illustratør, fotograf og kunstner fra Oslo, bosatt i Ås. Han er utdannet innen visuell kommunikasjon ved University of South Australia og har jobbet med alt fra reklame til kunstprosjekter.

David har vunnet priser i Gullblyanten og Visuelt, og har blandt annet jobbet i illustrasjonskollektivet Bensinstasjon, og er med i Emptyframe. Han trives godt med større formater, og har gjennom sin bakgrunn fått dekorere store kontorlandskaper og offentlige vegger. Han har hatt flere separatutstillinger både i Norge og Australia.

 

 

Jonas Bødtker er illustratør og designer som til daglig jobber med motion graphics i designbyrået Racecar. Tidligere har han blandt annet jobbet med videoproduksjon i NRK P3. Han har en bachelor i Visuell Kommunikasjon fra Kunst og Designhøyskolen i Bergen, og diplom fra Einar Granum kunstfagskole. Han er grunnlegger og medlem av kunstkollektivet Prosjektklubben, samt delaktig i EmptyFrame hvor han har hjulpet til med å arrangere utstillinger.

 

 

Rashid Akrim elsker å tegne, male og ta bilder. I 2004 hadde han sin første solo utstilling i Sydney, Australia, med malerier og sjablonger. Videre har han hatt flere fellesutstillinger i utlandet og Norge. Han har jobbet som AD i Catspy Mag, illustrert for diverse magasiner og har sittet i visueltutvalget og jobbet mye for design,illustrasjon og kunst scenen i Oslo. Han er utdannet innen visuell kommunikasjon fra Sydney, og har jobbet som grafisk designer i ti år. Til daglig jobber han i NRK som grafisk designer, med hjem i NRK P3. Han startet OnionMag og EmptyFrame for å fremme dyktige norske og utenlandske kreatører.